اهمیت درس پژوهی چیست؟ مقاله ای کامل به همراه صدها نمونه کامل درس پژوهی انجام شده
اهمیت درس پژوهی چیست؟عنوان مقاله حاضر است که به اهمیت و جایگاه و مراحل مختلف درس پژوهی اشاره دارد.
برای اینکه بدانید اهمیت درس پژوهی چیست؟ باید گفت که در اجرای درس پژوهی می بایست مراحل زیر رابه طور کامل اجرا نمایید:
اهداف بلند مدتی برای یادگیری و پیشرفت دانش آموزدر نظربگیرید-برنامه ی درسی و استانداردها را مطالعه و مبحث موردعلاقه راشناسایی کنید.درس تحقیق را انتخاب یا باز بینی کنید،طرح آموزش را طوری بنویسیدکه شامل موارد زیر باشد:
v اهداف بلند مدت
v طرح جمع آوری اطلاعات
v پیش بینی ذهنیت دانش آموز
v ماکت مسیر یادگیری
v دلیل منطقی برای روش انتخاب شده
یک عضوتیم ،دروس تحقیق را اجرا وسایرین به مشاهده وجمع آوری اطلاعات بپردازند.یک جلسه یا سمینار رسمی گفت و شنود درباره ی درس تشکیل دهید که در آن مشاهده کنندگان :
-اطلاعات درس را به اشتراک می گذارند.
-این اطلاعات برای توضیح یادگیری دانش آموز،مسائل انضباطی، طراحی درس وواحد،وموضوعات گسترده تر در زمینه ی یاددهی –یادگیری به کار می برند. چرخه را مستند کنید تاآموخته ها و سوالات جدید در هم ادغام و به چرخه ی درس پژوهی بعدی وارد شوند.
- اطلاعات جمع آوری شده در طول درس را به اشتراک و بحث بگذارند و اشاره های ضمنی گسترده تر به درس و طراحی واحد و نیز به آموزش و یادگیری داشته باشند.
-درصورت تمایل،درس راباز بینی ودرکلاس دیگری آموزش دهندو بعددوباره آن رابررسی واصلاح کنند.
ویژگی های درس پژوهی قوی و کارآمد
-فشرده، پیوسته و توام با تمرین است
-بر یادگیری دانش آموز تمرکز می کند و طرز آموزش محتویات یک برنامه آموزشی خاص رایاد می دهد.
-با اولویت ها و اهداف اصلاحی مدرسه هماهنگ است.
-رابطه کاری محکمی بین معلمان بوجود می آورد.
اهمیت درس پژوهی چیست؟
1-درس پژوهی به آموزش معلم و جامعه ی آموزش حرفه ای بها می دهد و همه ی آنها راآماده پیشرفت حرفه ای می کند.
2-درس پژوهی ساختاریادگیری جدیدومهمی به نام درس تحقیق ارائه میدهدتامعلمان اطلاعاتی برای سروصورت دادن]سامان دادن[به اطلاعات، جمع آوری کننددرس تحقیق،ایده های معلمان، محققین و سیاست گذران را در هم می آمیزد
3-درس پژوهی،به یادگیری بلندمدت وپیشرفت دانش آموزان اهمیت می دهد وکمک می کندتا معلمان آموزش آکادمیک دانش آموزان و پیشرفت ویژگی های مهم آنها را ، مثل کنجکاوی و پشتکار،که به مرور زمان در بهبود یادگیری دانش آموز موثرند ،پی ریزی کنند.
4-درس پژوهی ، انگیزه ی درونی معلمان را پرورش می دهد تا به اصلاح روش تدریس خود و همکارانشان ادامه دهند.
5-درس پژوهی یک مبنای علمی اشتراکی برای تدریس ایجاد می کند که قابلیت آزمایش و اصلاح شدن را دارد.
مشخصات همکاری و یادگیری مشارکتی درس پژوهی
با توجه به فراگیری این مفهوم که اهمیت درس پژوهی چیست؟ باید گفت :برخی ویژگی ها و مشخصات همکاری و یادگیری مشارکتی درس پژوهی،از این قرار است:
1-اهداف مشترک:مهم ترین هدفی که باعث می شودمعلمان دریک فعالیت درس پژوهی شرکت کنند تمرکز بر یادگیری است،اما درکنارآن یک گروه درس پژوهی می تواند اهداف ویژه ی دیگری نیز برای حضور خود تعریف نماید.
2- احترام و اعتماد مقابل : معلمان در درس پژوهی تجارب و ایده هایشان را با یکدیگر مبادله می کنند از کلاس و روش های تدریس یکدیگر اطلاع پیدا کرده و از کلاسهای یکدیگر بازخوردمی گیرند.
3-مطالعه ی مشارکتی: معلمان به مشاهده و آشنایی با روش های تدریس یکدیگر علاقه دارند در درس پژوهی کلیه ی معلمان در یادگیری روش های جدید و صحبت کردن درباره ی تدریس شرکت می کنند. معلمان با یکدیگر کار می کنند تا اطلاعات فعالیت ها و استراتژی ها را بسازند.و فرصت های پیشرفت در کارشان را بوحود آورند.
4-فرصت های یادگیری مستمر: یادگیری جمعی ( گروهی)صرفا فقط یک تلاش نیست بلکه روش کار گروهی است که در فرهنگ مدرسه گنجانده می شود کلیه اعضای گروه درس پژوهی بایدبا تلاش و وقت گذاشتن،روابط گروهی را حفظ کنندو بر بهبود ،بهسازیو تحقیق،تمرکز داشته باشند.
این یک نظر آزمایشی است.